مهندسـی برق مدارهای مجتمع الکترونیک
مهندسی برق مدارهای مجتمع الکترونیک | الکترونیک علمی است که به بررسی حرکت الکترون در خلاء در مواد رسانا و یا نیمه رسانا و اثرات و کاربردهای آن میپردازد. با توجه به این تعریف، مهندس الکترونیک در زمینه ساخت قطعات الکترونیک و کاربرد آن در مدارها، فعالیت میکند. البته متاسفانه به علت عدم توانایی رقابت در بازار با برند های مشهور موجود، در ایران درسطح وسیع، تولید قطعات الکترونیکی صورت نمیگیرد.
گرایش های الکترونیک در کارشناسی ارشد گرایش دیگری به اسم مدار های مجتمع الکترونیک یا آنالوگ شناخته میشود.
در این گرایش تمرکز اصلی بر روی طراحی مدار های مجتمع میباشد.
طراحی مدارات مجتمع RF طراحی CMOS و VSLI و .. از مباحث پژوهشی این گرایش به شمار میروند.
بطور مثال در این گرایش با توجه به ویژگی هر عنصر به بررسی کارکرد المانهای مختلف از جمله انواع ترانزیستورها ، خازن ها ، دیودها و … در مدارات پرداخته میشود و سعی در بهبود آنها دارد.
از نرم افزار های بسیار مهم گرایش مدار های مجتمع الکترونیک یا آنالوگ می توان به H-SPICE و L-EDIT اشاره کرد .
این گرایش ارتباط تنگاتنگی با گرایش دیوایس (نیمه هادی) دارد و در بعضی از مباحث مشابه فیزیک حالت جامد نیمه هادی ها می باشد.
آینده شغلی مهندســی برق مدارهای مجتمع الکترونیک
به طور کلی فارغ التحصیلان ارشد مهندسی برق گرایش مدارهای مجتمع الکترونیک توانایی طراحی و ساخت انواع مدارهای مجتمع، میکروپروسسورها، مدارهای الکترونیکی مورد نیاز در صنایع مختلف و دیگر تواناییهای لازم در صنایع الکترونیکی را دارا هستند.
فارغ التحصیلان رشته کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش الکترونیک میتوانند در وزارت صنایع، کارخانجات تابع آن، مراکز تحقیقات نظامی، صنایع هواپیمایی و دیگر مراکز مرتبط جذب بازار کار شوند.
دروس ترم یک کارشناسی ارشد
- CMOS مدارهای مجتمع خطی (۳ واحد)
- تئوری و فناوری ساخت افزاره های نیم رسانا (۳ واحد)
- مدارهای مجتمع خیلی (VLSI) فشرد (۳ واحد)