مهندسی معماری
مهندسی معماری رشتهای مابین هنر و فن است و تأکید بر قسمت هنری یا قسمت فنی آن در دانشکدههای مختلف متفاوت است. دانشجوی معماری باید در کنار داشتن تجسم قوی و سلیقه هنری، از درکی عمیق از ایستایی و هندسه نیز برخوردار باشد. در کنار آن آشنایی با علوم اجتماعی، فلسفه، تاریخ و……… نیز برای دانشجویان در ادامه تحصیل مورد نیاز است.
برای خلق فضاهای مطلوب با توجه به ویژگیهای هر پروژه دانشجویان علاوه بر مهارت کافی، توانایی ارائه و به تصویر کشیدن این فضاهای ذهنی را نیز کسب کرده باشند؛ که این خود درک عمیقی از فضای سه بعدی و پرسپکتیو را طلب میکند. در مقطع کارشناسی ارشد، مبانی نظری و نحوه استفاده و طراحی بر اساس مبانی نظری و فلسفی مورد تأکید قرار میگیرد.
توجه: دانشجویان متقاضی برای ادامه تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در رشته معماری لازم است که مدرک کارشناسی رشته معماری را داشته باشند، در غیر اینصورت قادر به ادامه تحصیل این رشته در کارشناسی ارشد نیستند.
ویژگیهای مختلف این رشته و درگیری آن با موضوعاتی چون جامعهشناسی، فلسفه، هنرهای تجسمی و .. باعث شده است که فارغالتحصیلان آن به حوزههای مختلف هنری دیگر نیز اشراف داشته باشند. در حقیقت مهندس معماری در تیمهای طراحی پروژههای معماری به عنوان عامل ارتباطی تخصصهای مختلف و هدایت کننده گروه طراحی فعالیت میکند و بر جنبههای مختلف هنری و فنی هر پروژه کاملا مسلط است. به همین دلیل این متخصصان معمار هستند که خالق اصلی بناها و فضاهای شهریاند. اگرچه در هر پروژه متخصصان دیگری چون عمران، تاسیسات و … نیز حضور دارند.
آینده شغلی مهندسی معماری
فارغالتحصیلان در رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد توانایی طراحی پروژههای مختلف از مقیاسهای متفاوتی نظیر مسکونی، تجاری و فرهنگی تا پروژههای بزرگ در مقیاس شهری چون طراحی فرودگاه، استادیوهای ورزشی، برجهای مسکونی و اداری و …را دارند.
- فعالیت به عنوان مهندس مشاور معماری در جهت طراحی پناها یا مجموعهی زیستی کوچک، از طرحهای اولیه تا مراحل اجرایی کار و طراحی اجزاء و عناصر تشکیلدهندهی بنا.
- همکاری با گروه مهندسان مشاور معماری در جهت طراحی و توسعهی طرحها و تهیه نقشههای معماری مراحل یک و دو
- نظارت عمومی و عالی بر صحت انجام کار در عملیات اجرایی ساختمانی
- مدیریت و هماهنگی اجرایی پروژههای گسترده در زمینه گرایش تخصصی خود.
- همکاری با متخصصین برنامهریز مجتمعهای زیستی.
- همکاری و هماهنگی با کلیه متخصصینی که کارشان با سازماندهی فضای زیست مرتبط است مانند اکولوژیستها، جغرافیدانها، اقلیمشناسان، برنامهریزان اقتصادی و اجتماعی
- عضویت در کادر فنی و همچنین سطوح مدیریت و سیاستگزاری شهرداریها و سازمانهای مشابه.
- مشاوره عالی در زمینه طراحی فضای زیست به ویژه در حوزه گرایش تخصصی خود.
- تدریس در دوره کارشناسی مهندسی معماری.
دروس ترم یک کارشناسی ارشد
- حکمت هنر اسلامی (۲ واحد)
- روانشناسی محیط (۲ واحد)
- سیر اندیشه های معماری (۲ واحد)
- نظریه و روشهای طراحی (۲ واحد)